Wie zijn wij

Van Ditmars Wijnkoperij: dat is Franse wijn op maat

Van Ditmars Wijnkoperij is een vrij jonge onderneming, begonnen in Den Haag, nu gevestigd in de mooie historische Hanzestad Doesburg.

Van Ditmars Wijnkoperij is geboren uit een hobby (een hobby die wat uit de hand is gelopen, zoals dat wel vaker gaat met dingen waarvoor je een passie hebt). Als jonge student was ik al bezig met wijn, las ik alles over wijn, zocht ik lekkere wijnen in Frankrijk, importeerde ik kleine partijen voor eigen gebruik. Ik had een voortreffelijke rode Mâcon als huiswijn, zoals je die nu haast niet meer vindt. Liefde voor wijn staat dan ook hoog in het vaandel van Van Ditmars Wijnkoperij, die ernaar streeft om een representatieve selectie van Franse kwaliteitswijnen aan te bieden met een goede kwaliteit/prijsverhouding.

Van Ditmars Wijnkoperij heeft zich in eerste instantie op Loire-wijnen toegelegd. In 2001 vond de eerste professionele import plaats (Touraine, Pouilly-Fumé, Sancerre, Saumur-Champigny). Die eerste partij wijn wilde ik ook zelf uit het Loire-gebied naar Nederland vervoeren en dat deed ik ook: een bestelbus vol geladen met 1700 flessen wijn reed ik persoonlijk de grens over. Ik reed op de terugweg nog even langs Frédéric Nowack (in Vandières), vriend en producent van een geweldige Champagne (die ik nu ook importeer), en ik hoor hem nog zeggen, hoofdschuddend kijkend naar de zwaar beladen bestelbus: `Mais Walter, tu es surchargé!´ Het mocht de pret niet drukken, het voelde geweldig. Het wijnavontuur kon beginnen! Inmiddels zijn ook al de nodige Bourgogne-, Elzas-, Bordeaux-, Rhône- en Languedoc-kwaliteitswijnen aan het assortiment toegevoegd. En Champagne natuurlijk! En het aantal biologische wijnen groeit ook gestaag.

Van Ditmars Wijnkoperij koopt zijn wijnen rechtstreeks van de wijnproducenten, dus zonder tussenhandel, waardoor de kwaliteit-prijsverhouding zeer goed is. De wijnproducenten van wie ik wijnen importeer, ken ik allen persoonlijk en uiteraard heb ik alleen die wijnen geselecteerd die ik zelf heb geproefd en mijn kritische toets hebben doorstaan. Het zijn allemaal hele pure wijnen voor het pure genieten, of het nu gaat om de relatief eenvoudige Touraine Tradition of om een Bordeaux Grand Cru Classé.
Voor vrijwel alle wijnproducenten van wie ik wijnen importeer, ben ik exclusief importeur in Nederland. Hun wijnen zijn frequent bekroond en vind je regelmatig in de selectie van o.a. de Guide Hachette des Vins en de Guide Dussert-Gerber.

In de filosofie van Van Ditmars Wijnkoperij past ook om consumenten en restaurants te helpen bij hun zoektocht naar een bepaalde wijn, maar de juiste nog niet hebben kunnen vinden, of niet de juiste kwaliteit-prijsverhouding. Van Ditmars Wijnkoperij doet er alles aan om die wijn te vinden! Dat noemen wij: Franse wijn op maat.

Walter van Ditmars

Van Ditmars Wijnkoperij
- Postadres: Gasthuisstraat 10, 6981 CS Doesburg
- Winkel/proeflokaal: in de 14e eeuwse kelder van Het Arsenaal,
   Kloosterstraat 15, 6981 CC Doesburg
- Openingstijden:
   Woensdag 14.00-17.00 uur
   Vrijdag en zaterdag 14.00-17.30 uur
   Elke eerste zondag van de maand 13.00-17.00 uur (Culturele zondag)
   Buiten deze uren op afspraak.
   Bel 06-48370892 en wij proberen u zo snel mogelijk van dienst te zijn.
- Doorlopende expositie in de wijnwinkel van Slavica Sekuloski (schilderijen, portretten, brons)
- Telefoon: 0313-438252 / 06 48370892
- E-mail: info@vanditmarswijn.nl
- IBAN NL30 INGB 0006 4635 60
- BTW-nr. NL 080541719 B01
- Inschrijving Kamer van Koophandel nr. 27181571