Wie zijn wij

Van Ditmars Wijnkoperij: dat is Franse wijn op maat

Van Ditmars Wijnkoperij is in 1999 begonnen in Den Haag en via Doesburg nu gevestigd in de Hof van Twente (Goor) in een gerenoveerde boerderij uit 1857 met een schitterende Deel waar zowel de wijnopslag is als de presentatie van de wijnen met proeflokaal.

Van Ditmars Wijnkoperij is geboren uit een hobby (een hobby die wat uit de hand is gelopen, zoals dat wel vaker gaat met dingen waarvoor je een passie hebt). Als jonge student was ik al bezig met wijn, las ik alles over wijn, zocht ik lekkere wijnen in Frankrijk, importeerde ik kleine partijen voor eigen gebruik. Ik had een voortreffelijke rode Mâcon als huiswijn, zoals je die nu haast niet meer vindt. Liefde voor wijn staat dan ook hoog in het vaandel van Van Ditmars Wijnkoperij, die ernaar streeft om een representatieve selectie van Franse kwaliteitswijnen aan te bieden met een goede kwaliteit-prijsverhouding.

Van Ditmars Wijnkoperij heeft zich in eerste instantie op Loire-wijnen toegelegd. De eerste professionele import (Touraine, Pouilly-Fumé, Sancerre, Saumur-Champigny) wilde ik zelf uit het Loire-gebied naar Nederland vervoeren en dat deed ik ook: een bestelbus vol geladen met 1700 flessen wijn reed ik persoonlijk de grens over. Ik reed op de terugweg nog even langs Frédéric Nowack (in Vandières), vriend en producent van een geweldige Champagne (die ik ook importeer), en ik hoor hem nog zeggen, hoofdschuddend kijkend naar de zwaar beladen bestelbus: `Mais Walter, tu es surchargé!´ Het mocht de pret niet drukken, het voelde geweldig. Het wijnavontuur kon beginnen! Inmiddels zijn ook al de nodige Bourgogne-, Elzas-, Bordeaux-, Rhône- en Languedoc-kwaliteitswijnen aan het assortiment toegevoegd. En Champagne natuurlijk! En nog veel meer. En het aantal biologische en Terra Vitis wijnen groeit ook gestaag. Maar tevens een mooie selectie Italiaanse, Spaanse en Portugese wijnen. En natuurlijk ook Grüner Veltliner uit Oostenrijk.

Van Ditmars Wijnkoperij koopt vrijwel al zijn wijnen rechtstreeks van de wijnproducenten, dus zonder tussenhandel, waardoor de kwaliteit-prijsverhouding zeer goed is. De wijnproducenten van wie ik wijnen importeer, ken ik allen persoonlijk en uiteraard heb ik alleen die wijnen geselecteerd die ik zelf heb geproefd en mijn kritische toets hebben doorstaan. Het zijn allemaal hele pure wijnen voor het pure genieten, of het nu gaat om de relatief eenvoudige Gamay de Touraine of om een Bordeaux Grand Cru Classé. Voor vrijwel alle wijnproducenten van wie ik wijnen importeer, ben ik exclusief importeur in Nederland. Hun wijnen zijn frequent bekroond en vind je regelmatig in de selectie van o.a. de Guide Hachette des Vins en de Guide Dussert-Gerber. En ook het toonaangevende Nederlandse wijnblad Perswijn schrijft lovend over de wijnen van Van Ditmars Wijnkoperij en onze wijnen zijn zelfs verschillende keren door Perswijn geselecteerd als Panelfavoriet.

In de filosofie van Van Ditmars Wijnkoperij past om consumenten en restaurants te helpen bij hun zoektocht naar een bepaalde wijn, maar de juiste nog niet hebben kunnen vinden, of niet de juiste kwaliteit-prijsverhouding. Van Ditmars Wijnkoperij doet er alles aan om die wijn te vinden! Dat noemen wij: Franse wijn op maat.

Walter van Ditmars

VAN DITMARS WIJNKOPERIJ
Postadres: Markeloseweg 81, 7471 JD Hof van Twente (Goor)

WINKEL/PROEFLOKAAL: op de Deel van de uit 1857 daterende boerderij in Goor (Markeloseweg 81, Landgoed ‘t Weldam). Uitsluitend op afspraak (bel 06-48370892 of stuur e-mail naar info@vanditmarswijn.nl).- Telefoon: 0547-375544 / 06-48370892
- E-mail: info@vanditmarswijn.nl
- ING Bank, IBAN: NL30 INGB 0006463560
- BTW-id NL001286906B10
- Inschrijving Kamer van Koophandel nr. 27181571