WINKEL WINE & DESIGN GESLOTEN

"Wine & Design" in de kapel van het Arsenaal heeft zijn deuren gesloten. Nu is de VVV Doesburg hierin gehuisvest.

Van Ditmars Wijnkoperij blijft doorgaan in de Hof van Twente (Goor) aan de Markeloseweg 81. Dat wil zeggen: alles onder één dak. De sfeervolle Deel van de boerderij doet dienst als proeflokaal en biedt ruimte voor de presentatie van de wijnen en de wijnopslag. U kunt hier wijnen proeven en kopen (bel voor een afspraak 06-48370892). En wij blijven natuurlijk (gratis) wijn aan huis bezorgen in Doesburg e.o. (dat doen we overigens ook regelmatig in Den Haag e.o., Amsterdam e.o., Utrecht e.o., Arnhem-Nijmegen e.o.). Arvore Casa (design meubelen) is verhuisd naar Kerkstraat 17 in Doesburg. Wij bekijken nog op welke wijze de prettige samenwerking met Arvore Casa kan worden voortgezet.WINE & DESIGN
Sinds juni 2018 is Van Ditmars Wijnkoperij een samenwerking aangegaan met Arvore Casa (Design meubelen). Dit onder het motto “Wine & Design”. De wijnwinkel in Doesburg zit nu niet meer in de kelder van Het Arsenaal (Arvore Casa wel), maar in de Kapel van Het Arsenaal.

Alleen op zaterdag geopend (april-oktober 14.00 - 17.30 uur, november-maart 11.00 - 15.00 uur) en op afspraak.

Kom gezellig langs, een wijntje proeven (er staan altijd flessen open om te proeven), praten over wijn, advies inwinnen en de mooiste wijnen kopen tegen aantrekkelijke prijzen.

Van Ditmars Wijnkoperij in Het Arsenaal
Sinds 10 oktober 2014 heeft Van Ditmars Wijnkoperij een wijnwinkel/proeflokaal in de gewelfde 14e eeuwse kelder van Het Arsenaal, gelegen in de binnenstad van Doesburg (Kloosterstraat 15). U bent van harte welkom. Kom gratis een wijntje proeven. En geniet. In de wijnwinkel zijn altijd bijzondere aanbiedingen en mooie kelderrestanten. Ook wijnproeverijen op maat!

   
   "Château Poeha"

"Château Poeha & 15 andere wijnavonturen" uit 2003 is een prettig leesbaar, charmant cadeauboekje van Hans Melissen. Deze verhalenbundel is vermakelijk, maar ook leerzaam. De beschreven waar gebeurde verhalen rekenen op lichtvoetige wijze af met alle humbug en wijnretoriek. Maar de liefde voor wijn is evengoed herkenbaar in de beschrijvingen. Finesse en harmonie gaan hand in hand in dit boekje. Niet complex, maar met een spannende, lange afdronk.

Hans Melissen is vooral bekend als regisseur van de programma's "Villa Felderhof" en "Felderhof ontmoet". Hij werkte samen met filmcoryfeeën als Bert Haanstra en Fons Rademakers. In zijn rijke carrière is hij onder meer radiomaker, theaterregisseur, scenarioschrijver, televisie-regisseur en producent geweest. En niet te vergeten: Chef-kok van de Cuisine Culinaire in Amsterdam, alwaar hij ook verantwoordelijk is voor de wijninkoop.

De normale verkoopprijs van dit boekje (96 blz.) is € 9,75. Bij Van Ditmars Wijnkoperij kunt u dit leuke boekje bij uw eerstvolgende wijnbestelling meebestellen voor slechts € 6,25 (voor uzelf of als aardig cadeautje).

Inmiddels zijn er nog meer wijnboekjes met een vergelijkbare formule van de hand van Hans Melissen verschenen en wij bieden nu tevens aan: “Vloeibare Liefde” (2004), “Verhalen met een slok op” (2005) en “De Wijngek” (2011).

“Vloeibare Liefde”: Verhalen die deze keer zijn gerelateerd aan het mooiste wat de mens heeft: liefde. In tien aanstekelijke vertellingen brengt de auteur verslag uit van zijn belevenissen in een wereld vol wijnen. Tegelijkertijd neemt hij op humoristische wijze afstand van nog veel voorkomend, onzinnig en lachwekkend geleuter over wijn. De kracht van Melissen’s verhalen schuilt in de eenvoud van zijn vertellingen. Ze zijn meeslepend, verrassend en met subtiele humor doorspekt.

“Verhalen met een slok op”: Komische, avontuurlijke en spirituele gebeurtenissen, waarin naast wijn ook andere dranken een (sterke) rol spelen. De verhalen zijn een leerzame, maar ook plezierige ontdekkingsreis naar de bodem van glazen Beaujolais, Wodka , Port, Champagne en veel ander lekkers. Via een spannend avontuur met Herman Brood leert men de Grand Marnier kennen en de lezer wordt ook een kijkje achter de schermen van Villa Felderhof gegund. Dit boek laat zich uitstekend lezen bij de open haard met een goed glas.

“De Wijngek”: In 14 korte verhalen geeft Melissen wederom zijn smakelijke visie op zijn zeer diverse belevenissen in de wijnwereld. Sommige verhalen gaan over ‘ouwe jongens krentebrood’ met dikke sigaren en vette flessen Bordeaux of Bourgogne. Melissen verkeert dan ook regelmatig in kringen waarin het opentrekken van een ‘klassieke wijn’ geen financiële belemmering vormt. Andere verhalen hebben kartonnen wijnpakken als onderwerp, die bovendien mensenlevens redden. Meestal is er net als je denkt dat het allemaal wat snobistisch wordt, weer een verhaal waaruit blijkt dat Melissen ook het gewone hooglijk weet te waarderen, zoals in ‘Een Italiaanse in La Douce France’.

Ook deze boekjes zijn verkrijgbaar bij Van Ditmars Wijnkoperij voor € 6,25
(i.p.v. € 9,75) en voor drie boekjes naar keuze slechts € 15,- !